torsdag 7 augusti 2014

Kapitel 19

"Mamma, kan jag få ett större rum?" "Nej Beatrice. Det du har är jättefint" "Men mamma, det är ju jättelitet!" "Inga men, ditt rum är jättefint. Slutdiskuterat, okej?" "Okej mamma..." sa Beatrice tyst. I skolan hade barnen fått rita sina rum och alla hade ritat stora fina rum med massa leksaker, utom Lortige Lukas och Beatrice. Och ingen ville bli jämförd med Lortige Lukas. Beatrice kokade inombords. Hennes mamma förstod ju ingenting! Hennes mamma hade haft ett stort fint rum med massa leksaker! Hon är ju inte rättvis.


Istället går Beatrice och bakar lite blåbärsmuffins. Hennes mamma är ju dum, hon förstår ingenting!

Eight har börjat intressera sig för trädgårdsarbete och åker till forskningsanläggningen där man kan gå på kursen i trädgårdsarbete. Det är kanske bra för Beatrice att hon får vara ensam en stund...

När Eight kommer hem igen har Beatrice lugnat ner sig lite och sitter och spelar schack med...?

Dagen efter är det dags för Beatrice att åka på utflykt med skolan. Hon måste gå upp extra tidigt den morgonen vilket inte är så populärt. Men väl iväg på utflykten är hon jätteglad och sitter bredvid sin förebild Shauna, som går på gymnasiet och följer med på utflykten för att hjälpa dem stackars lärarna att hålla koll på alla dem tokiga barnen.

Beatrice är duktig i skolan och det första hon gör när hon kommer hem är att göra läxorna. Och om hon är riktigt duktig kanske hon får ett nytt rum som belöning av mamma! Dessutom är "Jag ska göra läxorna" en bra ursäkt till att inte diskutera jobbiga saker med mamma.

Beatrice ÄLSKAR gungan mer och mer för varje dag som går. Varje dag sitter hon längre och längre på gungan. På gungan får hon också vara ifred och behöver inte tänka på hur barnen i skolan retar henne för hennes hår.

Dagen efter bokar Eight en resa till den nya staden Twinbrook. Eller ny och ny, den var ju ganska gammal, men inte förrns nu hade den blivit mer känd. Den var framför allt känd som staden där man lyckas bäst med karriären. Dem hade också bra konstnärer och man kunde gå bra kurser i målning. Invånarna i staden beskrevs som trevliga och nytänkande. Beatrice är jätteglad och kan knappt sitta still vid maten, imorgon ska dem åka!!


"Mamma" "Ja min lilla pärla?" "Kan jag, snälla, få ett nytt rum?" Eight tvekade. Dem hade redan haft denna diskussionen. Eight öppnade munnen för att säga nej men Beatrice avbröt henne. "Mamma, jag har faktiskt MVG i skolan, så jag tycker att jag förtjänar det" Eight tänkte efter. "Efter semestern" sa hon. Beatrice upprepade, "Efter semestern."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar