torsdag 7 augusti 2014

Kapiel 20

Dagen efter går dem upp tidigt och tar flyget till Twinbrook. Dem är där tidigt på förmiddagen och ser det lilla huset. Huset är litet och sängarna är obekväma, men dem ska ju bara vara här i en vecka. Till sin besvikelse ser Eight att där inte fint någon torktumlare, utan ett tvättställ. Beatrice är jättenöjd, mest för att hon vet att dem ska vara borta i fem dagar, sen får hon ett nytt rum. Hennes rum kommer att vara klart när dem kommer hem, Eight ringde och pratade med byggfirman innan dem åkte.

Efter att ha ätit, bytt om och packat beger dem sig till stadens salong. Eight ser en utsökt tatuering, ett par änglavingar och bestämmer sig för att tatuera in dem på ryggen. Det är första gången och Eight skakar som ett litet asplöv. Efteråt tackar hon tatueraren. När hon kommer upp ser hon att Beatrice har blivit helt omstylad. Beatrice's hår är kortklippt och hon är svagt sminkad. Hennes kläder är helt utbytta. Beatrice passar faktiskt i det. Eight blir först arg för att Beatrice inte frågade först, sen blir hon stolt. Beatrice vågar vara sig själv. Det vågade aldrig hon. Eight var alltid den alla ville att hon skulle vara. En stolthetstår rullar ner för Eights kind och hon går fram och kramar sin dotter hårt.



Beatrice bönar och ber Eight om att hon också ska bli stylad och tillslut säger Eight ja. Beatrice tittar glatt på medans stylisten far runt som ett yrväder runt Eight och fixar till henne.

Stylisten är genialisk. Eight håller med om allt hon föreslår. "Du borde fylla i underläppen lite" säger stylisten. "Okej" säger Eight. "Du borde bära kläder som visar din vackra tatuering." "Okej" svarar Eight. "Du borde sätta upp håret såhär" "Okej" svarar Eight


På eftermiddagen går Beatrice på en målningskurs och Eight bekantar sig lite med befolkningen. Hon träffar Wei. Direkt när hon ser honom suger det till i magen. Eight pratar länge med honom tills hon ser på klockan att det är dags för middag. Hon ringer till Beatrice och dem bestämmer sig för att gå och äta på en restaurang som rekommenderades starkt av resebolaget. Eight tar sin bil och Beatrice cyklar, men dem kommer dit samtidigt. Wei bor i kanten av staden, så det var ju inte så konstigt. Deras hus ligger i centrala delen av staden och det tar inte lång tid att ta sig till centrum.



Det är mitt på sommaren och dem äter ute. Eight tittar på sin vackra dotter. Hon är så stolt. Högsta betyg i skolan, vågar se ut som hon vill och säger vad hon tycker. Men inga kompisar har hon. Dem äter under tystnad och båda njuter av den delikata maten. Efter bara en dag vet dem att dem båda är förälskade i staden och dess trevliga invånare.

Dagen efter går Eight upp tidigt och kör till affären. Hon köper ett staffli till Beatrice. Igår insåg Eight hur mycket Beatrice ger till henne och hur lite hon själv ger tillbaka. Med lite bättre samvete kör hon tillbaka och sätter den på Beatrice's rum. På golvet bredvid Beatrice's säng sätter hon färgburkar, penslar och annat som hon köpt till staffliet. Beatrice sover fortfarande med när hon vaknar kommer hon att bli överlycklig. Eight kastar en blick på sin sovande dotter och känner sen stolt, sen går hon och lägger sig igen.


När Beatrice vaknar reser hon sig ur sängen och råkar stöta till en av färgburkarna. Hon tittar ner på färgburkarna. Hon tittar upp och gnuggar sig i ögonen. Sen ser hon staffliet. Förtjust tar hon färgerna och börjar genast att måla en tavla.

När Eight går upp äter dem frukost och klär på sig, sen ställer sig Beatrice vid staffliet igen. Eight åker till salongen för att skaffa sig en till tatuering. Hon vet redan vad hon vill ha. Hon tittar intresserat på medans tatueraren tatuerar in Beatrice på hennes arm.


Eight tillbringar resten av dagen hos Wei och Beatrice målar. Vid lunch tar Beatrice en skål burksoppa och fortsätter sen att måla. På kvällen går Eight till skrottippen för att se om hon kan hitta något. Hon hittar bara skrot och säljer det till ett järnföretag för hela 66 simdaler.

När hon kommer hem pluggar hon en liten stund och säger till Beatrice att det är dags att sova. Beatrice går och lägger sig, trots att hon vill måla mer. Om hon vill ha sitt nya rum måste hon vara snäll, annars kanske Eight bara gör om det till ett arbetsrum.

Eight tittar lite på tv och går sedan och lägger sig när hennes favoritprogram, Hell's kitchen är slut.

Dagen efter går Beatrice upp tidigt för att hinna måla så mycket som möjligt. Hon gör en macka och ställer sig sen och målar klart sin tavla hon började med igår. Den hängs upp på väggen i hennes sovrum och sen börjar hon på en ny. Detta huset är så trist, så även om dem ska åka här ifrån sen så borde det piffas upp lite till nästa person som ska bo här. 


När Eight går upp tittar hon in på Beatrice's rum. "Stå inte där och måla hela dagen nu. Jag ska till salongen, ring om det är något" sade Eight och gick ut i köket. "Jadå!" ropade Beatrice tillbaka. Eight gjorde frukost och gjorde sig klar. "Har du ätit?" ropade hon från hallen. "Ja mamma!" ropade Beatrice tillbaka. Eight blev tyst. Hennes lilla bebis var ingen bebis längre. Nu gjorde hon till och med frukost själv. "Jag går nu, hej då!" ropade Eight från hallen och öppnade dörren. "Hej då!" ropade Beatrice tillbaka och hörde dörren stängas. 

Eight skaffade en ny tatuering. Denna gången skakade hon, precis som första gången. Inte för att hon var rädd, utan för att det gjorde ont. Det gjorde väldigt ont att tatuera handleden men hon blev nöjd. Hon tatuerade in en liten silvrig måne, som påminde henne om Beatrice. Beatrice som var älva älskade månen och dem nätter när det var fullmåne kunde hon knappt sova.

Efter tatueringen körde Eight till affären och köpte en ny sak till Beatrice som skulle komma hem på posten. Eight var säker på att hon skulle älska den och ha användning för den. 

När Eight kom hem hade Beatrice hängt upp sin tavla och stod och tittade nöjt på den. "Hej gumman, jag är hemma!" sa Eight glatt när hon kom hem. Eight visade tatueringen för Beatrice. "Den påminner mig om dig" sa Eight och Beatrice fnittrade. Eight tittade på tavlan. "Det måste ha tagit hela dagen att göra den." sa Eight. Beatrice nickade och tittade ner i golvet. "Du skulle ju inte så här hela dagen." sa Eight besviket. "Förlåt mamma. Snälla förlåt mig. Jag glömde bort mig helt." mumlade Beatrice.


"Det är okej gumman, men jag är orolig. Du borde skaffa lite vänner. Om du skaffar lite vänner så glömmer jag bort det här" sa Eight mjukt. Beatrice kramade Eight. "Jag lovar mamma, jag lovar. Jag ska skaffa vänner". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar