söndag 27 juli 2014

Kapitel 18

Beatrice är ett glatt litet barn som älskar att leka och stör sig inte på särskilt mycket. Hon kan sitta och leka i dockhuset medans Eight pluggar, det bryr hon sig inte om.

Sakerna där hemma är inte dem bästa och lite då och då går dusch, vask, toalett, tv och andra saker i sönder. Vissa saker fixar Eight att laga, men ibland måste hon ringa efter en reparatör. Hon är ju van vid att hennes pappa fixade allting, så händig han var.

Så kommer Beatrice's första dag i skolan! Hon cyklar till skolan, trots att det är långt. Men hon älskar den svala morgonluften och att cykla en halvtimme tidigare skadar inte. Hon är väldigt nervös för vad folk kommer tycka om hennes hår, för hon har sett på andra människor att dem inte har sådana konstiga färger. Hon har faktiskt bara sett det på sin mamma och bilder på sin mormor, innan hennes hår blev grått.

Under dagen pluggar Eight och anmäler sedan Beatrice till balett. Beatrice har alltid varit fascinerad av balettdansöser och varje gång dem visas på TV har hon suttit som klistrad framför TV:n och inte lämnat den förrän det var slut. Och om Beatrice inte skulle tycka att det är kul så kan hon ju alltid sluta.

Tyvärr var det så som Beatrice trodde, dem andra barnen i skolan kollar konstigt på henne och viskar bakom hennes rygg. Hon har inte fått en enda kompis men Lortis muntrar upp henne när hon kommer hem.

Beatrice är duktig i skolan och det första hon gör när hon kommer hem är att göra läxorna och sen leker hon.

Vasken har gått i sönder och Eight måste laga den. Hon går iväg för att hämta en mopp, men när hon kommer tillbaka är pölen borta!?


Beatrice är jättesugen på eldig tofu och beställer hem lite till middag. Eight ska äta senare eftersom att hon pluggar.

Och så äntligen kommer helgen! Eight pluggar bara 2 timmar om dagen på helgen och Beatrice har ingen skola. Nu kan Eight ägna tid åt sin dotter och pianot. Beatrice är ute och gungar så mycket att hon nästan kräks!


Nu när det är helg så passar Beatrice på att gillra några fällor. Hon gillrar en i badrumsvasken och när Eight ska tvätta händerna stänker det upp vatten på henne!

Eight har som lite sen födelsedagspresent gett Beatrice en biljett till en balettuppvisning! Beatrice blir jätteglad och dagen efter går hon på uppvisningen.

Ibland glömmer Beatrice bort att hon har lagt en fälla och går själv rakt in i den. En dag när hon ska skölja av disken så får hon en liten överraskning!!

Beatrice tränar ofta med sin magi och lär sig mer och mer. Men hon har mycket kvar att lära!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar